5-daagse opleiding BI & Analytics

(nog geen beoordelingen)
€ 2.395
5-daagse opleiding BI & Analytics

Wat is mijn volgende stap in BI en hoe pak ik dit aan?

Het vakgebied Business Intelligence ontwikkelt zich razendsnel; voor organisaties die nu eindelijk eens af willen van de wildgroei aan Excel-oplossingen, en meer grip willen krijgen op hun informatiehuishouding, is het tijd om een volgende stap op dit gebied te maken. Tijdens deze leergang Business Intelligence leer je alles wat nodig is om succesvolle vervolgstappen in BI te zetten.

In deze interactieve leergang worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Onder begeleiding van zeer ervaren trainers word je uitgedaagd de theorie te vertalen naar je werksituatie. Ook word je actief betrokken worden bij waardevolle discussies met vakgenoten.

De leergang Business Intelligence kent een terugkommiddag en -avond. Deze is ongeveer vier weken na het reguliere programma. De eind-case wordt dan behandeld. Deze case is de opstart van je vervolgactiviteiten binnen je eigen organisatie. Je krijgt tijdens deze terugkommiddag en -avond waardevolle tips om je plannen en ideeën optimaal vorm te geven, en je kunt  uitgebreid met je mede-deelnemers sparren over specifieke onderwerpen.

Resultaat

  1. je hebt kennis van het gehele vakgebied Business Intelligence, je mist niets meer!
  2. je bent in staat om de juiste volgende stap in BI te nemen
  3. je bent in staat om de (business) klant hierin mee te nemen
  4. je bent in staat om een heldere en gedragen BI toekomstvisie te formuleren

Voor wie?

Deze leergang Business Intelligence is met name van toegevoegde waarde voor iedereen die werkzaam is in de rol van BI-consultants, BICC-teamlid, BICC-manager, BI-projectmanager, business analist, business consultant, rapporteurs, front-end (BI) developer, informatie-analist; kortom, iedereen die een volgende stap met BI vorm wil geven.

Onderwerpen

In dit eerste onderdeel van de leergang Business Intelligence komen de basics van Business Intelligence aan bod. Wat is BI eigenlijk? Je leert hoe BI zich verhoudt tot management-informatie, Big Data en Analytics. Ook gaan we in op hoe BI kan bijdragen om je organisatie slimmer te laten werken.
We gaan aan de slag met de rol die jezelf speelt als BI-er in de BI organisatie en wat je daarin tegenkomt. Hoe kun je jouw BI consultancy-vaardigheden verbeteren om de relatie met de (business) klant te verbeteren? Je gaataan de slag met de vaardigheden en leert gebruik maken van het Sorsebridge Consultancy Paradigma™ om als BI-er inhoudelijk effectiever te kunnen acteren.
In dit onderdeel leer je om een volgende stap in BI te nemen. Waar wil je naartoe groeien, en hoe kom je daar? Je krijgt inzicht in de wijze waarop je een goed onderbouwde BI strategie, BI roadmap en BI business case kunt realiseren. We maken ook kennis met de Sorsebridge BI Strategy Scan™, gebaseerd op het CMM model.
Welke informatie heeft de (business) klant nodig? En welke producten en diensten bied je de (business) klant aan? We staan uitvoerig stil bij de verschillende methoden van BI informatie analyse. Op welke informatie zou de (business) klant moeten sturen, en waarom?. Hoe breng je de boodschap zo krachtig mogelijk over en hoe maak je daarin het onderscheid? Je leert ‘de regels’ kennen voor krachtige visualisaties. Portals, (ad-hoc) rapporten, visualisaties, self-service BI en dergelijke komen uitgebreid aan bod.
Dit onderdeel staat in het teken van de organisatie van BI. Op welke wijze kun je organisatie, beheer en ontwikkeling van BI succesvol realiseren? Je maakt kennis met de verschillende mogelijkheden op dit gebied. Ook wordt uitgebreid in gegaan op de Business Intelligence Competency Center, BICC, en krijg je inzicht in de succesfactoren van BI governance.
In dit onderdeel gaan we uitgebreid in op BI-project- en verandermanagement. We gaan in op de verschillende vormen van projectmanagement zoals Prince2 en BI Scrum. Ook gaan we in op de meest voorkomende BI-projectrisico’s en hoe deze te vermijden. Naast projectmanagement staan we ook stil bij BI–verandermanagement en leer je waarom dit binnen de realisatie van succesvolle BI zo’n belangrijk onderdeel is.
Datamanagement is een vakgebied op zich. We gaan hier in de leergang Business Intelligence dieper op in, omdat de inhoudelijke kwaliteit van BI-producten staat of valt met goed datamanagement. Waar komt de data vandaan? Wat is de kwaliteit van deze data? Hoe gaan we in een organisatie om met data governance en Master Data Management (MDM)? Je maakt kennis met de opzet en inrichting van een BI-omgeving, en krijgt inzicht in de trends op technologiegebied (Big Data en Analytics) en in welke waarde ze voor jouw organisatie kunnen hebben.
Ter afsluiting van de leergang Business Intelligence ga je uitgebreid aan de slag met de onderwerpen in een eindcase. Alle opgedane kennis passeert daarbij de revue. Samen met je mede-deelnemers realiseer je de eerste contouren van je plan om je (klant) organisatie slimmer te laten werken. Wat heb je daarbij nodig? Wat moet je er allemaal voor regelen? Waar loop je binnen de organisatie tegenaan? Hoe ga je je daartegen wapenen? Op de reflectiemiddag en -avond presenteer je je plan aan de groep en ontvang je direct opbouwende feedback van de overige deelnemers. Kortom, concrete handvatten om je BI-veranderproject daadwerkelijk vorm te gaan geven en je ambities waar te maken.

  • Lectures 0
  • Quizzes 0
  • Cursusduur 5 dagen
  • Taal Nederlands
  • Students 0
  • Assessments Yes
Programma is nog niet bekend.
Marc Wijnberg is een door de wol geverfde "Business Intelligence Projecten Dokter" en is zo’n 25 jaren actief in de BI en Analytics. Hij weet als geen ander wat voor organisaties werkt en wat vooral niet. Als Agile Analytics Coach en Trainer verbindt hij moeiteloos mensen, techniek en data aan elkaar zodat organisaties slimmer kunnen werken. Marc is Partner bij Sorsebridge Agile Analytics.
Michiel Rozema
I love helping organizations grow and implement new business models through the use of an increasing amount of data. I’m a regular presenter on topics like BI and Big Data, and always aim to make complex matters simple to comprehend. I'm also one of the top specialists on Power BI in the Netherlands. Specialties: Power BI, Power Pivot and Power Query in Excel, SQL Server Analysis Services Tabular, Azure Analysis Services Big data, self-service business intelligence, internet of things, data science. Business development, marketing, business management.

Waardering

Gemiddelde beoordeling

0
nog geen beoordelingen

Gedetailleerde beoordeling

5 sterren
0
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
€ 2.395