Bel ons: +31 (0)6 1321 1463 - Mail ons: info@sorsebridge.nl

Opleiding Datamanagement en Data Governance

2-daagse Opleiding
Datamanagement en Data Governance

Hoe brengen we onze gegevenshuishouding naar een hoger plan?

opleiding Datamanagement en Data GovernanceMet de toename van de hoeveelheid gegevens die door organisaties stroomt, nemen ook de problemen rondom de gegevenshuishouding toe. Het wordt steeds moeilijker om het overzicht te houden, laat staan om in control te blijven. “In welke systemen slaan we klantgegevens op? Welke versie van die gegevens is de juiste? Weten we dat eigenlijk wel zeker? En voldoen we eigenlijk wel aan de wet- en regelgeving rondom opslag van persoonsgegevens?”

In deze opleiding Datamanagement en Data Governance leer je hoe je kunt bijdragen aan structurele verbetering van de gegevenshuishouding van jouw organisatie. Theorie en praktijk worden daarbij met elkaar afgewisseld. Onder begeleiding van zeer ervaren trainers word je uitgedaagd de theorie te vertalen naar je werksituatie. Ook word je actief betrokken bij waardevolle discussies met vakgenoten.

Je krijgt tijdens deze opleiding Datamanagement en Data Governance waardevolle tips om je plannen en ideeën optimaal vorm te geven, en je kunt uitgebreid met je mede-deelnemers sparren over specifieke onderwerpen.

Resultaat

  • je hebt inzicht in wat er komt kijken bij een goede inrichting van datamanagement
  • je begrijpt hoe je problemen met datamanagement en data governance kunt signaleren
  • je hebt inzicht in wat ervoor nodig is om data governance binnen een organisatie vorm te geven en te verbeteren
  • je bent in staat om je organisatie te helpen om hierin stappen te zetten

Voor wie?

Deze opleiding Datamanagement en Data Governance is van toegevoegde waarde voor iedereen die op zoek is naar manieren om data governance in zijn of haar organisatie naar een hoger plan te brengen; met name voor rollen als informatiemanagers, BICC-managers, business consultants, informatie-analisten, enterprise architecten en functioneel beheerders.

Onderwerpen

Aan de hand van de Data Management Body of Knowledge (DAMA-DMBOK) doorlopen we het werkveld Datamanagement. In vogelvlucht komen onderwerpen als data-architectuur, master data management, security, BI en datakwaliteit aan de orde en worden in context geplaatst.
Wat verstaan we onder data governance? Wat is de business value van data governance, en waarom is het belangrijk voor jouw organisatie? Welke maatregelen en instrumenten voor data governance zijn er, en hoe en wanneer zet je ze in?
Aan de hand van het Data Management Maturity Model bekijken we hoe organisaties in verschillende stadia van volwassenheid data governance kunnen inrichten, en onderzoek je wat haalbaar is voor jouw organisatie.
Je krijgt handvatten voor het opstellen van een plan van aanpak voor data governance. Wat moet erin, en waar moet je rekening mee houden? Hoe verkoop je je plan en hoe krijg je het management mee? Hoe bereik je je doelen zonder een groot veranderprogramma op te starten?

Na het volgen van de opleiding Datamanagement en Data Governance

Vaak blijkt het, na het volgen van een opleiding, niet eenvoudig te zijn om het geleerde in de weerbarstige praktijk te implementeren. Wij begrijpen dit, daarom doen we dit bij BI opleidingen van Sorsebridge anders!

  • Na het volgen van deze opleiding kun je de praktische tips direct toepassen in je eigen omgeving. Zo haal je meer toegevoegde waarde uit de opleiding Datamanagement en Data Governance.
  • De trainers blijven ook na de opleiding bereikbaar om je vragen te beantwoorden.

         bestellen          

         bestellen          


diepgang
verscheidenheid
interactie
praktisch inzetbaar

 

Investering: 3.150 Euro (excl. btw)
Locatie: bij bedrijf

Duur opleiding: 2 dagen (van 09.00 uur tot 17.30 uur)
Maximaal aantal deelnemers: 12

Deze workshop BI-adviesvaardigheden wordt in-company verzorgd waarbij onderwerpen van tevoren worden aangepast op actuele vraagstukken in de organisatie.

Voor meer verdieping, begeleiding en coaching is een meerdaagse training verspreid over een paar maanden mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


De trainer

Lidwine van As Msc - BI Adviseur

Lidwine van As MSc is onafhankelijk adviseur op gebied van informatiearchitectuur en -management. Sinds 1996 helpt zij als BI-consultant organisaties met het slimmer inrichten van hun informatievoorziening, zodat zij het maximale uit hun data kunnen te halen.
Gedurende haar loopbaan vervulde zij diverse rollen, van datamodelleur en ETL-ontwikkelaar tot architect. De laatste jaren richt ze zich specifiek op architectuurontwerp, -advies en -toetsing.
Naast het vergroten en toepassen van haar kennis, vindt zij het ook belangrijk om kennis te delen en over te dragen. Lidwine heeft diverse publicaties over haar vakgebied op haar naam staan, en ook spreekt zij regelmatig op events en seminars.
Meer informatie over Lidwine is te vinden op haar LinkedIn profiel en op www.grey-matter.nl.

 

Back to Top