Bel ons: +31 (0)6 1321 1463 - Mail ons: info@sorsebridge.nl

BI Project- en Verandermanagement

2-daagse Opleiding BI Project- en Verandermanagement

Stay in control! Maar hoe?

Opleiding BI Project- en Verandermanagement

Organisaties veranderen snel. De hoeveelheid aan data en informatie in een organisaties groeien exponentieel. De mogelijkheden nemen toe en gebruikers worden steeds mondiger. Hoe ga je als Business Intelligence Projectmanager hier mee om?

Het is een hele kunst om binnen het Business Intelligence vakgebied mensen, informatie en techniek op een lijn te krijgen; om gebruikers, opdrachtgever, ICT-afdelingen en overige BI-teamleden op een lijn te krijgen. De 2-daagse opleiding BI Project- en Verandermanagement leert je om de organisatie van A naar B te brengen en de verandering te borgen. Succesvol een project te initiëren, uit te voeren en af te sluiten.

Voor wie?

Iedereen die een leidende rol wil spelen in de BI ontwikkelingen binnen de organisatie. De ontwikkelingen gaan snel en het is tijd voor een volgende stap om de organisatie slimmer te laten werken. Deze opleiding BI Project- en Verandermanagement leert je om deze stap succesvol uit te voeren: gecontroleerd!

Deze opleiding BI Project- en Verandermanagement is met name van toegevoegde waarde voor rollen als BI-managers, BI-projectmanagers, BICC-managers, Front-end managers, BI-projectleider, BI-teamleads, DWH-teamlead, DWH-projectleiders, business consultants en controllers.

Onderwerpen

 • Introductie op Business Intelligence
 • Introductie op BI Project- en Verandermanagement. Wat zijn de verschillen met niet BI-projecten?
 • Verandermanagement en hoe gaan we daar binnen BI mee om?
 • BI Delivery en de plek van BI Projectmanagement
 • BI ontwikkelmethodieken (waterval, BI-scrum en de BI Agile methode)
 • 10 meest voorkomende projectrisico’s en hoe ga jij er mee om?
 • BI projectmanagent methodieken om in control te zijn en blijven en wat leren we van Prince2?
 • BI-Roadmap en het belang van een goede business case
 • BICC en BI-projectmanagment
 • Stakeholdermanagement
 • PM-vaardigheden, wat zijn de belangrijkste vaardigheden?
 • Workshop-cases waar je samen met andere deelnemers aan werkt. Je presenteert deze en je krijgt direct waardevolle feedback van de groep.

Na het volgen van de opleiding BI Project- en Verandermanagement

Vaak blijkt het, na het volgen van een opleiding, niet eenvoudig te zijn om het geleerde in de weerbarstige praktijk te implementeren. Wij begrijpen dit, daarom doen we dit bij de BI opleidingen van Sorsebridge anders!

 • Na het volgen van deze opleiding kun je de praktische tips direct toepassen in je eigen omgeving. Zo haal je meer toegevoegde waarde uit de opleiding BI Project- en Verandermanagement.
 • Vier weken na de training is er een afspraak met de trainer om te sparren en uitleg te krijgen over hoe de zaken aan te pakken. We helpen je graag net dat stapje verder.
 • De trainers blijven ook na de opleiding BI Project- en Verandermanagement bereikbaar om je vragen te beantwoorden.

         bestellen          

De opleiding geeft me voldoende kennis om tot de volgende stap in BI bij mijn organisatie te komen.
Ontwikkel PM, grote zorginstelling

         bestellen          


diepgang
verscheidenheid
interactie
praktisch inzetbaar

Investering: 3.150 Euro (excl. btw)
Locatie: bij bedrijf

Duur workshop: 2 dagen (van 09.00 uur tot 17.30 uur)
Maximaal aantal deelnemers: 12

Deze opleiding BI Project- en Verandermanagement wordt in-company verzorgd waarbij onderwerpen van tevoren worden aangepast op actuele vraagstukken in de organisatie.

Voor meer verdieping, begeleiding en coaching is een meerdaagse training verspreid over een paar maanden mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 


De trainer

Marc Wijnberg - BI Adviseur

Marc heeft ruim 20 jaren ervaring in Business Intelligence, acterend op het snijvlak van techniek en business. Hij laat organisaties slimmer werken met Business Intelligence. Als geen ander weet hij wat wel werkt in organisaties en wat vooral niet. Sinds 2012 geeft hij, als eerste in Nederland, workshops op het gebied van BI-adviesvaardigheden en is hij (internationaal) trainer van de Leergang Business Intelligence. Cursisten waarderen de trainingen en workshops van Marc met maar liefst een 4,3 (uit 5). Meer informatie over Marc is te vinden op zijn LinkedIn profiel en op www.marcwijnberg.nl.

Back to Top