Bel ons: +31 (0)6 1321 1463 - Mail ons: info@sorsebridge.nl

Leergang Business Intelligence

4-daagse Leergang Business Intelligence

Wat is mijn volgende stap in Business Intelligence en hoe pak ik dit aan?

Opleiding Business Intelligence

Het vakgebied Business Intelligence ontwikkelt zich razendsnel; voor organisaties die nu eindelijk eens af willen van de wildgroei aan Excel-oplossingen, en meer grip willen krijgen op hun informatiehuishouding, is het tijd om een volgende stap op dit gebied te maken. Tijdens deze leergang Business Intelligence leer je alles wat nodig is om succesvolle vervolgstappen in BI te zetten.

In deze interactieve leergang worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Onder begeleiding van zeer ervaren trainers word je uitgedaagd de theorie te vertalen naar je werksituatie. Ook word je actief betrokken worden bij waardevolle discussies met vakgenoten.

De leergang Business Intelligence kent een terugkommiddag en -avond. Deze is ongeveer vier weken na het reguliere programma. De eind-case wordt dan behandeld. Deze case is de opstart van je vervolgactiviteiten binnen je eigen organisatie. Je krijgt tijdens deze terugkommiddag en -avond waardevolle tips om je plannen en ideeën optimaal vorm te geven, en je kunt  uitgebreid met je mede-deelnemers sparren over specifieke onderwerpen.

Resultaat

  • je hebt kennis van het gehele vakgebied Business Intelligence, je mist niets meer!
  • je bent in staat om de juiste volgende stap in BI te nemen
  • je bent in staat om de (business) klant hierin mee te nemen
  • je bent in staat om een heldere en gedragen BI toekomstvisie te formuleren

Voor wie?

Deze leergang Business Intelligence is met name van toegevoegde waarde voor iedereen die werkzaam is in de rol van BI-consultants, BICC-teamlid, BICC-manager, BI-projectmanager, business analist, business consultant, rapporteurs, front-end (BI) developer, informatie-analist; kortom, iedereen die een volgende stap met BI vorm wil geven.

Onderwerpen

In dit eerste onderdeel van de leergang Business Intelligence komen de basics van Business Intelligence aan bod. Wat is BI eigenlijk? Je leert hoe BI zich verhoudt tot management-informatie, Big Data en Analytics. Ook gaan we in op hoe BI kan bijdragen om je organisatie slimmer te laten werken.
We gaan aan de slag met de rol die jezelf speelt als BI-er in de BI organisatie en wat je daarin tegenkomt. Hoe kun je jouw BI consultancy-vaardigheden verbeteren om de relatie met de (business) klant te verbeteren? Je gaataan de slag met de vaardigheden en leert gebruik maken van het Sorsebridge Consultancy Paradigma™ om als BI-er inhoudelijk effectiever te kunnen acteren.
In dit onderdeel leer je om een volgende stap in BI te nemen. Waar wil je naartoe groeien, en hoe kom je daar? Je krijgt inzicht in de wijze waarop je een goed onderbouwde BI strategie, BI roadmap en BI business case kunt realiseren. We maken ook kennis met de Sorsebridge BI Strategy Scan™, gebaseerd op het CMM model. 
Welke informatie heeft de (business) klant nodig? En welke producten en diensten bied je de (business) klant aan? We staan uitvoerig stil bij de verschillende methoden van BI informatie analyse. Op welke informatie zou de (business) klant moeten sturen, en waarom?. Hoe breng je de boodschap zo krachtig mogelijk over en hoe maak je daarin het onderscheid? Je leert ‘de regels’ kennen voor krachtige visualisaties. Portals, (ad-hoc) rapporten, visualisaties, self-service BI en dergelijke komen uitgebreid aan bod.
Dit onderdeel staat in het teken van de organisatie van BI. Op welke wijze kun je organisatie, beheer en ontwikkeling van BI succesvol realiseren?
Je maakt kennis met de verschillende mogelijkheden op dit gebied. Ook wordt uitgebreid in gegaan op de Business Intelligence Competency Center (BICC) en krijg je inzicht in de succesfactoren van BI governance.
In dit onderdeel gaan we uitgebreid in op BI-project- en verandermanagement. We gaan in op de verschillende vormen van projectmanagement zoals Prince2 en BI Scrum. Ook gaan we in op de meest voorkomende BI-projectrisico’s en hoe deze te vermijden.
Naast projectmanagement staan we ook stil bij BI– verandermanagement en leer je waarom dit binnen de realisatie van succesvolle BI zo’n belangrijk onderdeel is.
Datamanagement is een vakgebied op zich. We gaan hier in de leergang Business Intelligence dieper op in, omdat de inhoudelijke kwaliteit van BI-producten staat of valt met goed datamanagement.
Waar komt de data vandaan? Wat is de kwaliteit van deze data? Hoe gaan we in een organisatie om met data governance en Master Data Management (MDM)? Je maakt kennis met de opzet en inrichting van een BI-omgeving, en krijgt inzicht in de trends op technologiegebied (Big Data en Analytics) en in welke waarde ze voor jouw organisatie kunnen hebben.
Ter afsluiting van de leergang Business Intelligence ga je uitgebreid aan de slag met de onderwerpen in een eindcase. Alle opgedane kennis passeert daarbij de revue. Samen met je mede-deelnemers realiseer je de eerste contouren van je plan om je (klant) organisatie slimmer te laten werken. Wat heb je daarbij nodig? Wat moet je er allemaal voor regelen? Waar loop je binnen de organisatie tegenaan? Hoe ga je je daartegen wapenen?
Op de reflectiemiddag en -avond presenteer je je plan aan de groep en ontvang je direct opbouwende feedback van de overige deelnemers. Kortom, concrete handvatten om je BI-veranderproject daadwerkelijk vorm te gaan geven en je ambities waar te maken.

Na het volgen van de leergang Business Intelligence

Vaak blijkt het, na het volgen van een opleiding, niet eenvoudig te zijn om het geleerde in de weerbarstige praktijk te implementeren. Wij begrijpen dit, daarom doen we dit bij de BI opleidingen van Sorsebridge anders!

  • Na het volgen van deze leergang kun je de praktische tips direct toepassen in je eigen omgeving. Zo haal je meer toegevoegde waarde uit de leergang Business Intelligence.
  • Vier weken na de training is er een terugkommiddag / avond om te sparren en uitleg te krijgen over hoe zaken aan te pakken. We helpen je verder op weg.
  • De trainers blijven ook na de leergang Business Intelligence bereikbaar om je vragen te beantwoorden.

         bestellen          

Deze Opleiding Business Intelligence is inhoudelijk zeer goed! Geeft goede handvatten voor implementatie in mijn bedrijf.
Manager Marketing Intelligence, grote verzekeraar

         bestellen          


diepgang
verscheidenheid
interactie
praktisch inzetbaar

 

Investering: 6.600 Euro (excl. btw)
Locatie: bij bedrijf

Duur workshop: 4 dagen (van 09.00 uur tot 17.30 uur) en een terugkom middag en avond (vanaf 16.00 uur)
Maximaal aantal deelnemers: 12

Deze leergang Business Intelligence wordt in-company verzorgd waarbij onderwerpen van tevoren worden aangepast op actuele vraagstukken in de organisatie.

Voor meer verdieping en begeleiding is een meerdaagse training verspreid over een paar maanden mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


De trainers

 

Lidwine van As Msc - BI Adviseur

Lidwine van As MSc is onafhankelijk adviseur op gebied van informatiearchitectuur en -management. Sinds 1996 helpt zij als BI-consultant organisaties met het slimmer inrichten van hun informatievoorziening, zodat zij het maximale uit hun data kunnen te halen.
Gedurende haar loopbaan vervulde zij diverse rollen, van datamodelleur en ETL-ontwikkelaar tot architect. De laatste jaren richt ze zich specifiek op architectuurontwerp, -advies en -toetsing.
Naast het vergroten en toepassen van haar kennis, vindt zij het ook belangrijk om kennis te delen en over te dragen. Lidwine heeft diverse publicaties over haar vakgebied op haar naam staan, en ook spreekt zij regelmatig op events en seminars.
Meer informatie over Lidwine is te vinden op haar LinkedIn profiel en op www.grey-matter.nl.

 

Marc Wijnberg - BI Adviseur

Marc heeft ruim 20 jaren ervaring in Business Intelligence, acterend op het snijvlak van techniek en business. Hij laat organisaties slimmer werken met Business Intelligence. Als geen ander weet hij wat wel werkt in organisaties en wat vooral niet. Sinds 2012 geeft hij, als eerste in Nederland, workshops op het gebied van BI-adviesvaardigheden en is hij (internationaal) trainer van de Leergang Business Intelligence. Cursisten waarderen de trainingen en workshops van Marc met maar liefst een 4,3 (uit 5). Meer informatie over Marc is te vinden op zijn LinkedIn profiel en op www.marcwijnberg.nl.

Back to Top