Bel ons: +31 (0)6 1321 1463 - Mail ons: info@sorsebridge.nl

Workshop BI-adviesvaardigheden

1-daagse workshop BI-adviesvaardigheden

Hoe verbeter ik de relatie met de eindgebruikers?BI-adviesvaardigheden

Wat voor een type BI-consultant of -adviseur ben je en hoe kun je je relatie met de (business) klant verbeteren? In deze Workshop BI-adviesvaardigheden kom je erachter waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze succesvol kunt aanpakken. Sinds 2014 biedt de trainer van deze workshop als eerste in Nederland BI-vaardigheidstrainingen en -workshops succesvol aan. Deelnemers waarderen zijn interactieve workshops gemiddeld met maar liefst met een 4,4 (uit 5,0)

De rol van BI-consultant verandert sterk. Businessmodellen veranderen waarbij (business) klanten steeds meer op een andere manier moeten gaan werken. Hierbij verlangen ze van BI-consultants een steeds hogere kwaliteit van dienstverlening. Er wordt simpelweg meer van hem of haar verwacht dan alleen het maken van een rapport of Excel-dump. Sterker nog: (business) klanten eisen dit.

Tijdens deze workshop BI-adviesvaardigheden leer je wat de meest belangrijke vaardigheden zijn van een succesvolle hedendaagse BI-consultant. Je werkt aan je vaardigheden om te groeien als adviseur van de eindgebruiker met als resultaat een meer tevreden (business) klant.

Je wordt tijdens deze interactieve workshop uitgedaagd om een relatie te leggen tussen datgene dat je leert en je eigen werksituatie. Belangrijk onderdeel daarin is de rol die je zelf ambieert. Ook zal je actief betrokken worden bij interessante en waardevolle discussies met vakgenoten. Voorafgaand aan deze workshop beschrijf je wat je specifieke leerdoelen zijn. Deze komen tijdens deze workshop ruimschoots aan de orde.

Resultaat

 • je hebt inzicht in de belangrijkste BI-adviesvaardigheden
 • je bent in staat je relatie met (business) klant te verbeteren
 • je bent in staat (business) klanten beter te adviseren
 • je hebt de juiste tools gekregen om je eigen leerpunten te verbeteren
 • je kunt bouwen aan een vertrouwensrelatie met je opdrachtgevers

Voor wie?

Je bent werkzaam binnen het vakgebied Business intelligence. Je hebt minimaal enkele jaren ervaring in het onderhouden van een relatie met gebruikers. Nu wil je jouw adviesvaardigheden verder ontwikkelen voor meer impact bij opdrachtgever en business klanten: meer acteren als adviseur in plaats van alleen ‘opdrachtnemer’.

Deze workshop is met name van toegevoegde waarde voor rollen als BI-consultants, BICC-teamleden en -managers, BI-projectmanagers, business analisten, business consultants, rapporteurs, front-end (bi) developers en informatie analisten.

Onderwerpen

 • Uitleg over de grondbeginselen van BI en BI-consultancy.
 • Leer wat het verschil is tussen BI-consultancy en BI-advies. Welke vormen en niveaus van BI-consultancy kennen we? Kom erachter welk type BI-adviseur je bent. Of, misschien belangrijker, welk type je vooral niet bent.
 • Ontdek wat de kracht is van een betere BI-adviseur.
 • Je maakt kennis met het waardevolle BI Consultancy Paradigma™. Dit BI Consultancy Paradigma™ is door Marc Wijnberg ontwikkeld en stelt je in staat om je positie ten opzichte van je (business) klant goed in te vullen. Een essentieel hulpmiddel om je rol als BI-consultant succesvol uit te voeren.
 • Welke BI-adviesvaardigheden bestaan er en welke maken het verschil voor organisaties die slimmer willen werken?
 • Krijg inzicht in de wijze waarop je elk van deze vaardigheden kunt verbeteren. Leer van mede-deelnemers hoe zij hier mee omgaan..
 • Leer om met behulp van Transactionele Analyse (TA) te ervaren op welke wijze anderen tegen jou en je afdeling aan kijken en andersom. En hoe verander je dit?
 • Hoe ga je om met weerstand bij gebruikers en op welke wijze neem je dat op in bijvoorbeeld je BI plan van aanpak?
 • Leer om je ideeën te ‘verkopen’.
 • We gaan in op de wijze waarop je je relatie met de (business) klant kan verbeteren. Ook de wijze waarop je (BI-) afdeling de relatie met de (business) klant kan verbeteren.
 • Krijg inzicht in de 10 succesfactoren om een betere adviseur te worden.
 • Schrijf stap-voor-stap je eigen verbeterplan. Uit welke stappen bestaat het verbeterplan?
 • Presenteer je eigen verbeterplan aan de groep en krijg waardevolle feedback.

 

Na het volgende van de workshop BI-adviesvaardigheden

Vaak blijkt het, na het volgen van een opleiding, niet eenvoudig te zijn om het geleerde in de weerbarstige praktijk te implementeren. Wij begrijpen dit, daarom doen we dit bij de opleidingen van Sorsebridge anders!

 • Na het volgen van leergang kun je de praktische tips direct toepassen in je eigen omgeving. Zo haal je meer toegevoegde waarde uit de workshop BI-adviesvaardigheden.
 • Vier weken na de training is er een terugkommiddag / avond om te sparren en uitleg te krijgen over hoe zaken aan te pakken. We helpen je verder op weg.
 • De trainers blijven ook na de workshop BI-adviesvaardigheden bereikbaar om je vragen te beantwoorden.

         bestellen           download informatie

Helder, afwisselend en boeiend! Het heeft me meer inzicht gegeven over de wisselwerking tussen klant en support.
Implementatie Consultant, planning software

         bestellen          


diepgang
verscheidenheid
interactie
praktisch inzetbaar

 

Investering: 1.650 Euro (excl. btw)
Locatie: bij bedrijf

Duur workshop: 1 dag (van 09.00 uur tot 17.30 uur)
Maximaal aantal deelnemers: 8

Deze workshop BI-adviesvaardigheden wordt in-company verzorgd waarbij onderwerpen van tevoren worden aangepast op actuele vraagstukken in de organisatie.

Voor meer verdieping, begeleiding en coaching is een meerdaagse training verspreid over een paar maanden mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


De trainer

Marc Wijnberg - BI Adviseur

Marc heeft ruim 20 jaren ervaring in Business Intelligence, acterend op het snijvlak van techniek en business. Hij laat organisaties slimmer werken met Business Intelligence. Als geen ander weet hij wat wel werkt in organisaties en wat vooral niet. Sinds 2012 geeft hij, als eerste in Nederland, workshops op het gebied van BI-adviesvaardigheden en is hij (internationaal) trainer van de Leergang Business Intelligence. Cursisten waarderen de trainingen en workshops van Marc met maar liefst een 4,3 (uit 5). Meer informatie over Marc is te vinden op zijn LinkedIn profiel en op www.marcwijnberg.nl.

Back to Top