Bel ons: +31 (0)6 1321 1463 - Mail ons: info@sorsebridge.nl

business intelligence

business intelligence

 

BI helpt kosten te reduceren en effectiviteit te verhogen

Business Intelligence stap voor stap naar de volgende niveau

Business Intelligence stap voor stap naar de volgende niveau

Sorsebridge levert op het gebied van Business Intelligence en management informatie gedegen en beproefde management en advies om jouw bedrijfsdoelstellingen te realiseren.
Daarbij helpt BI binnen jouw organisatie kosten te reduceren en het decision-making proces en de effectiviteit van de organisaties te verbeteren. Dit gaat echter niet vanzelf en zal stap voor stap moeten plaats vinden.

Sorsebridge gebruikt beproefde methoden en beschikt over uitgebreide kennis en kunde om al jouw data uitdagingen op te lossen en de medewerkers van jouw organisatie beter geïnformeerd te laten zijn. Dit gebeurt op zodanige wijze dat ze in staat zijn om betere tactische en strategische besluiten te nemen om problemen op te lossen. Sorsebridge begeleidt jouw organisatie hierbij om naar het gewenste niveau te groeien.

Zo gebruikt Sorsebridge in haar projecten de Information Systems Strategy Triangle van Pearlson and Saunders. Deze beproefde methode voor systeem implementaties leert ons dat BI geen kwestie is van het realiseren van een rapportage systeem of een mooi rapport, maar dat de juiste inbedding in de organisatie van cruciaal belang blijkt te zijn voor succes. Daarbij moet tevens de techniek en de organisatie ‘in dienst staan’ van de bedrijfsstrategie.

business-strategy-organizational-design-information-strategy-300x178 (1)

Information Systems Strategy Triangle van Pearlson and Saunders.

 

management information life cycle
Voor de gehele management information life cycle biedt Sorsebridge oplossingen die door jarenlange ervaring, daadwerkelijk een toegevoegde waarde leveren.

Hieronder lees je wat Sorsebridge voor jou en jouw organisatie kan betekenen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden of wil je een afspraak maken om jouw management informatie processen onder de loep te laten nemen, neem dan contact op.

Project Management
Het op een succesvolle en gecontroleerde wijze afronden van projecten waarbij daadwerkelijk waarde toegevoegd wordt is dé doelstelling van Project Management volgens Sorsebridge. Ze heeft hierbij een unieke kijk op business inteligence: niet de realisatie van een Business Intelligence applicatie moet centraal staan, maar de implementatie van Business Intelligence in jouw organisatie moet dat zijn.

Dat is meer dan alleen een applicatie ontwikkelen en implementeren. Het is er ook voor zorgen dat deze in lijn ligt met de maturity of rijpheid van jouw beheerorganisatie, de benodigde management informatie en de management cyclus binnen jouw organisatie. Pas dan is volgens Sorsebridge Business Intelligence geïmplementeerd.

Informatie Analyse
Voor de juiste informatie analyse staat maar een vraag centraal: “Welke management informatie heeft mijn organisatie nodig en hoe moet deze worden vertaald naar de juiste business model en de daarbij behorende technische informatie model?”

Zo eenvoudig als dit klinkt, het is voor veel Business Intelligence implementaties geen gesneden koek. Of een analyse gaat té kort door de bocht óf men blijft hangen in de analyse fase waarbij in beide gevallen niet iets concreets en waardevols gerealiseerd.

Business Intelligence Strategy Scan (BISS)
Wellicht vraag je jezelf wel eens af: “Ben ik met mijn management informatie omgeving wel op de juiste weg bezig?” of “Ik heb een state-of-the-art data warehouse, maar ik krijg er niet datgene uit wat er in zit?”. Dan is de Business Intelligence Strategy Scan (BISS) van Sorsebridge dé oplossing voor jou om grip te krijgen op jouw management informatie en deze verder te ontwikkelen. Hierbij wordt rekening gehouden met de volwassenheid of rijpheid van jouw huidige management informatie organisatie.

De Business Intelligence Strategy Scan wordt fixed price uitgevoerd. Een concreet en pragmatisch stappenplan wordt jou gepresenteerd zodat je weet wat de beste strategie voor jouw Business Intelligence omgeving is en hoe je deze verder kunt uitbouwen. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Service Management
Service Management volgens Sorsebridge betekent dat de disciplines van techniek, business en analyse worden gebundeld om excellente Business Intelligence te realiseren.
Vaak is Business Intelligence georganiseerd in de ICT organisatie of in de business organisatie. Business Intelligence ligt als geen ander vakgebied op het scheidsvlak van beiden, maar waar deze uiteindelijk organisatorisch wordt gepositioneerd, beide keuzen hebben zijn voors en z´n tegens. Het is daarom noodzakelijk dat bij het managen, organiseren, beheren en beheersen van een Business Intelligence service omgeving hier rekening mee wordt gehouden.

Het realiseren van nieuwe projecten, nieuwe releases en de dagelijkse delivery van Business Intelligence zijn het werkveld van de Service Manager.

Back to Top